Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2 Απριλίου 2016, με θέμα: « Αυτισμός και η Ατζέντα του 2030: Συμπερίληψη και Ποικίλες Νευρολογικές Παθήσεις»

Ο Σύλλογος "Συμπράττω" ενημερώνει και τα Μέλη του για τη Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2 Απριλίου 2016, με θέμα: « Αυτισμός και η Ατζέντα του 2030: Συμπερίληψη και Ποικίλες Νευρολογικές Παθήσεις».

Καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και που σκοπό έχει την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία. 

Ο Νόμος 2716/1999 (ΦΕΚ 96/Α/17.05.1999) «Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και άλλες διατάξεις», ορίζει ότι «το κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας που έχουν σκοπό την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, την περίθαλψη καθώς και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη ενηλίκων, παιδιών και εφήβων με ψυχικές διαταραχές και Διαταραχές Αυτιστικού Τύπου και με μαθησιακά προβλήματα» (άρθρο 1 παρ. 1). 

Με τη παρούσα εγκύκλιο οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επαγγελματίες υγείας δύνανται να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για θέματα που σχετίζονται με τον αυτισμό, για συμμετοχή στις δράσεις και προγράμματα ενημέρωσης κ.α. στους παρακάτω συνδέσμους (Links):








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου