Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

θα μας εξηγήσει κανείς γιατί;

Έκλεισε η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, στο Νοσοκομείο Βούλας, η οποία εξυπηρετούσε εδώ και χρόνια νεφροπαθείς των Νοτίων Προαστίων, μας Πληροφορεί η εφημερίδα το <<Παρόν>>.

Αν όντως ισχύει, θα μας εξηγήσει κανείς γιατί;

Οι νεφροπαθείς που κατοικούν στα νότια προάστια θα πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα νοσοκομεία, τα οποία δεν αντέχουν άλλο αριθμό ασθενών ή θα αναζητήσουν λύση στον ιδιωτικό τομέα.

1 σχόλιο:

  1. Η Μοναδα Τεχνητου Νεφρου του Ασκληπιειου Βουλας εκλεισε λογο σοβαρης βλαβης του κεντρικου φιλτρου στην μοναδα απιονισμου του νερου (οσμωση,για τους γνωριζοντες). Εξ' αιτιας αυτης της βλαβης οι ασθενεις κινδυνευαν να προσβληθουν απο σοβαρες λοιμωξεις και μολυνσεις.Το επεξεργαζομενο στειρο πυρετογονων νερο που ερχεται σε αμεση επαφη με το φιλτρο αρα και με το υπο καθαρση αιμα των αιμοκαθαιρομενων,δεν ηταν και τοσο στειρο τελικα.Μετα απο αλεπαλληλους ελεγχους και τεστ του νερου,ο Διευθυντης της μοναδας αιμοκαθαρσης ενημερωσε ολους τους αρμοδιους φορεις και σε συνεργασια με αυτους αποφασιστηκε η προσωρινη αναστολη λειτουργιας της Μ.Τ.Ν Η αποφαση εληφθει για να προστατευτουν οι νεφροπαθεις και οχι να χαθουν αδικα ανθρωπινες ζωες.Δεν περασαν περισσοτερες απο 20 μερες και η μοναδα χαρη σε μια δωρρεα επαναλειτουργησε με νεα,μικρης δυναμικης οσμωση, για τα εκτακτα περιστατικα της εφημεριας του νοσοκομειου.(4 μηχανηματα)Αναμενεται εκ βαθρων ανακαινηση της μοναδας αιμοκαθαρσης,που ελπιζουμε να ολοκληρωθει συντομα,ωστε να παραδωθει στο νοσοκομειο μια νεα υπερσυγχρονη μοναδα αιμοκαθαρσης δυναμικης οπως λεγεται 20 νεων μηχανηματων. θα ειναι μια μεγαλη ανασα για τους νεφροπαθεις της ζωνης απο το σουνιο εως τον πειραια που το νοσοκομειο καλυπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή