Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Κρατήσαμε από την σελίδα του Δημάρχου την παρακάτω θετική ενέργεια.


"Ο Νέστoρας σας ευχαριστεί!"


Ο πατέρας του μικρού μας μαθητή Νέστορα μας έστειλε τις φωτογραφίες από τη χρήση του ειδικού μηχανισμού που τοποθετήσαμε στις σκάλες του σχολείου και επιτρέπει στο παιδί ισότιμα πλέον να συμμετέχει στα μαθήματα στους πάνω ορόφους.
Τις έστειλε και είπε ότι ο Νέστορας μας ευχαριστεί και θέλει να είναι παράδειγμα και για τους υπόλοιπους χώρους που έχουν ανάγκη ανάλογων μηχανισμών για τα ΑΜΕΑ.
Εμείς σε ευχαριστούμε Νέστορα για τον αγώνα που δίνεις και είσαι το καμάρι του σχολειου.
Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα μπεί και στο Μίκης Θεοδωράκης ανάλογη ράμπα αλλά και σε όλα τα σχολεία που το απαιτούν.
Τέλος, η παρέμβαση αυτή που την ζητούσε το σχολείο δύο χρόνια τώρα για το Νέστορα δεν είναι δική μας αλλά δική σας, όλων των δημοτών μας που θέλετε να κάνουμε το καθήκον μας για όσους πρώτα απ όλα μας έχουν ανάγκη.
Αυτή ήταν η εντολή σας, αυτό κάνουμε.>>

Χαιρετίζουμε κάθε φορά ενέργειες οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα και όχι μόνο. Θα πρέπει να γίνουν προσβάσιμα όλα τα σχολεία.


Επικροτούμε τη δέσμευση του Δημάρχου να τοποθετηθεί κατάλληλη ράμπα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "Μίκης θεοδωράκης" αντικαθιστώντας την ακατάλληλη ράμπα....μαϊμού η οποία υπάρχει ακόμα και αποδεικνύει την αδυναμία αποκατάστασης του.....λάθους, από όλες τις προηγούμενες διοικήσεις.



Αποτελεί δε, το μελανό σημείο του Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο αναφέρουμε ως πρώτη προτεραιότητα στα αιτήματά μας που είχαν να κάνουν με την προσβασιμότητα από την ίδρυση του “Συμπράττω” μέχρι σήμερα. 



Όταν δημιουργήθηκε το 2009 ο Σύλλογος "Συμπράττω" στην πόλη μας αυτό ήταν σε πρώτη προτεραιότητα ως αίτημα μαζί με τα υπόλοιπα θέματα που είχαν να κάνουν με τη προσβασιμότητα. 


Τον περασμένο μήνα ο "Συμπράττω" επεδίωξε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε να γνωστοποιήσει τα αιτήματα, τα οποία στόχο έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας του συμπολίτη μας ΑμεΑ.


Από την συνάντηση φάνηκε καθαρά η βούληση του Δήμου να δρομολογήσει τα περισσότερα από αυτά άμεσα. Εμείς δε, θα στηρίξουμε όποια ενέργεια υλοποιείται προς όφελος των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους.


Υ.Γ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα αιτήματα που επιδώσαμε στο Δήμο.
  • Η Κοινωνική Υπηρεσία δεν είναι προσβάσιμη σε ανθρώπους με αναπηρικό αμαξίδιο. 
  • Στο Ι.Κ.Α. Δεν υπάρχει θέση στάθμευσης ΑμεΑ, και χρειάζεται να διορθωθεί το πλακόστρωτο και η διάβαση, η οποία δεν εξυπηρετεί την πρόσβαση προς το Ι.Κ.Α.
  • Στα σχολεία δεν υπάρχει μέριμνα για να είναι προσβάσιμα (ράμπες, χειρολισθήρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου